RESULTATERFINANS

Labert resultat i DiGi.com

Telenors mobilengasjement i Malaysia, Digi.com øker overskuddet med knappe tre prosent. Tunge investeringer i nettverk og utlysningen av landets UMTS-lisenser til sommeren er store og dyre utfordringer for selskapet.

Frode Eriksen
6. des. 2001 - 10:59
DiGi.com

For andre kvartal alene gikk overskuddet etter skatt ned med 21 prosent til 37 millioner RM av en omsetning som økte med 29 prosent til 280,3 millioner RM.

Driftssjef i DiGi.com, Tore Johnsen sier i en melding fra selskapet at det er investert betydelige summer i selskapets mobilnett for å bedre kvaliteten

Selskapet forbreder seg på hardere konkurranse i hjemmemarkedet og myndighetenes utlysning av UMTS-lisenser til sommeren, melder DiGi.com i en børsmelding til Singaporebørsen.

I nabolandet Thailand ser det ut til å ordne seg for Telenor. Der lå det an til at landets myndigheter ville sette begrensninger på utenlandske selskapets eierandeler i nasjonale selskap til maksimalt 25 prosent. Dette kom som en stor og ubehagelig overraskelse på Telenor som etter milliardinvesteringer eier 40 prosent av det thailandske mobilselskapet Total Access Communications Pcls (TAC). Etter en heftig lobbyvirksomhet ser det nå ut til at eierbegrensingene heves til 49 prosent. Nasjonalforsamlingen får forslaget framlagt til våren.

I DiGi.com eier Telenor 61 prosent av aksjene, etter at selskapet i høst kjøpte seg opp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra