FORBRUKERTEKNOLOGI

Laptop til under 100 dollar

Den er treg, men duger til sitt bruk, lover PC-produsenten.

Liten, enkel og latterlig billig. CherryPals nye netbook koster bare 99 dollar. Produktet kan nå bestilles fra selskapets nettsider.
Liten, enkel og latterlig billig. CherryPals nye netbook koster bare 99 dollar. Produktet kan nå bestilles fra selskapets nettsider.
16. des. 2009 - 12:04

Liten?

Jeg?

Langt i fra.

Jeg er akkurat stor nok.

Fyller meg selv helt

på langs og på tvers

fra øverst og nederst.

Er DU større enn deg selv kanskje?

- Inger Hagerup

PC-produsenten CherryPal har akkurat lansert det som trolig er verdens billigste netbook.

Modellen heter «Africa» og er utviklet for markedene i utviklingsland. Maskinen har syv tommers skjerm (800 x 480 piksler) og en ARM-prosessor klokket til 400 megahertz. Ellers har den 256 megabyte minne og en to gigabytes NAND-flashminnebrikke for lagring.

Prisen? Utrolige 99 dollar, eller 580 norske kroner etter dagens valutakurs.

CherryPals nye produkt kan skilte med USB 1.1 og 2.0-porter, støtte for SD/MMC-kort og kan kjøre operativsystemer som Linux eller Windows CE.

Det innebygde Lithium-batteriet skal vare om lag fire timer før det må lades. «Africa» har støtte for vanlig trådløst internett. Vekten oppgis å være på 1,2 kilogram.

- Maskinen er ikke akkurat rask, men den duger til å surfe på nettet, opplyser selskapet i et blogginnlegg.

Hørt om hundre dollars-laptopen tidligere? Nonprofit-organisasjonen One Laptop Per Child (OLPC) har utviklet en billig bærbar til bruk av skolebarn i utviklingsland. Dette ble startskuddet for en bølge av ultraportable bærbare, også kjent som netbooks.

OLPC-prosjektet hadde som mål å produsere en 100 dollars laptop, men har foreløpig ikke lykkes med å kutte produksjonskostnadene nok til å krysse den magiske grensen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.