BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lar Tele2 få bruke GPRS

Telenor Mobil åpner for at Tele2 og andre mobilselskap skal få bruke selskapets GPRS-nett, ifølge informasjonssjef Jo Heldaas (bildet). De siste par ukene har tjenesten vært tilgjengelig uten kostnad.

Frode Eriksen
10. okt. 2001 - 11:47

Ifølge dn.no ønsket Tele2 å tilby GPRS i Norge, men skal ha fått nei fra Telenor Mobil. Administrerende direktør i Tele2, Markus Täkte, etterlyste i dn.no tilgang til GPRS for selskapets kunder, slik at selskapet kunne lansere et tilsvarende tilbud i Norge, som selskapet nå gjør i Sverige. I Sverige har Tele2 gjennom mobilselskapet Comviq satt i gang en flere måneder lang kampanje for å få opp bruken av GPRS.

Ifølge informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas har GPRS vært tilgjengelig for Tele2 og alle andre service providere som selger mobilkapasitet i Telenor Mobils nett i et par uker. - Dette skal selskapene ha fått beskjed om, sier han til digi.no.

- Fram til nå har vi ikke har fakturering av tjenesten på plass, men nå er betalingsløsningen snart klar og da vil vi ta betalt.

GPRS er en mobilteknologi som gjør det mulig å overføre større datamengder enn over et vanlig GSM-nett. Telenor Mobil tilbyr hastigheter på opptil 40 kb/s.

I Norge har Telenor og NetCom tilbudt GPRS til sine kunder siden februar/mars i år. Heldaas medgir imidlertid overfor digi.no at etterspørselen etter tilbudet har vært laber og at selskapet ikke har spesielt mange kunder som benytter denne mobilteknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra