JUSS OG SAMFUNN

Lenge leve nysjerrigheten

Å være nysgjerrig er ganske sunt, tror jeg. Det gjelder både den store, kosmiske nysgjerrigheten ("hvorfor er vi her?") og den trivielle, dagligdagse ("hvorfor er det snerk på vaniljesausen?"). Det fine med spørsmål i den siste kategorien er at det faktisk finnes et nettsted som har svar, skriver Nina Furu i dagens Stjernestreif.

Nina Furu
20. mai 1998 - 08:52

"

Det er egentlig ganske mye man kan lure på her i verden - for eksempel hvorfor det hjelper å gni seg i øynene når man er søvnig, eller hvorfor pingviner ikke fryser på føttene når de står på den kalde isen hele dagen.

Dette har staben bak magasinet New Scientist tatt konsekvensene av, og etablert nettstedet "Last Word" (se peker i margen til høyre). Her kan du finne ut hva skummet på god espresso-kaffe egentlig består av, hvorfor folk stikker tungespissen ut mellom tennene når de konsentrerer seg (enda det ser forferdelig dumt ut) og mye, mye, mye mer.

Samlingen hittil består av hundrevis av spørsmål innen kategorier som menneskekroppen, mat og husholdning, dyr og planter, og maskineri. Du kan dessuten legge inn ditt eget spørsmål, hvis du lurer på noe som ingen har spurt om allerede.

Er du ekspert på ett eller annet obskurt felt, kan du i tillegg prøve deg på å legge inn et svar. Det finnes fortsatt ubesvarte spørsmål på siten, så hvis du vet hva måkene egentlig gjør langt ute på Nordsjøen når det er dårlig vær (og de ikke flyr i luften) vil Last Word gjerne høre fra deg.

Nygjerrigheten lenge leve, sier nå jeg.

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra