RESULTATERFINANS

Lenge til norske pengespill på nettet

Det kan ta lang tid før norske aktører kan tilby lovlige pengespill over Internett. Om det i det hele tatt skal bli lov blir ikke bestemt av politikerne før høsten 2002.

Sigvald Sveinbjørnsson
23. juli 2001 - 14:01
digitoday.no

Dagens Nyheter
Norsk TippingNorsk Rikstoto


Pilotprosjektene vil fortsette lenge, siden den byråkratiske kvernen skal male gjennom hele den norske pengespill-politikken.

Rune Timberlid ved Lotteritilsynet sier til digitoday.no at det har blitt nedsatt to arbeidsgrupper som skal levere en innstilling om den norske pengespill-politikken innen 1. desember. Hele arbeidet fra de to gruppene skal være ferdig innen 1. februar 2002.


Dette er innstillinger som vil sette premissene for hvordan pengespill skal kunne foregå i Norge. Men det blir ingen politisk behandling av dette spørsmålet før tidligst høsten 2002.

- Inntil da blir det status quo for alle prosjekter som er igang. Det blir ingen andre enn de tre aktørene (Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og de humanitære organisasjonene) som får tillatelse til å drive pengespill på nettet, forteller Timberlid.

Hvor lang tid den politiske behandlingen av dette spørsmålet vil ta er ikke lett å estimere, men det synes klart at et lovverk for pengespill over nettet ikke vil være klart før de siste månedene av 2002, kanskje ikke før i første halvdel av 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.