BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux-cracking kan også premieres

Etter at Microsoft nylig annonserte at selskapet ønsket crackere til å bryte seg inn i en spesiell, Windows 2000-basert webserver, har også enkelte i Linux-miljøet funnet ut at dette er en god idé. Greier du å bryte deg inn, får du en skikkelig premie.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. aug. 1999 - 13:00

LinuxPPC Inc. satte denne uken opp en webserver basert på Linux-distribusjonen LinuxPPC 1999 hvor verdens crackere invitertes til å skaffe seg uautorisert tilgang til maskinen.

Standard-installasjonen av Linux er temmelig strengt satt opp, slik at svært få servertjenester tilbys. Derfor er Telnet og webserveren Apache skrudd på.

Etterhvert - med mindre noen greier å få uautorisert tilgang til maskinen - vil organisasjonen sette opp flere tjenester som crackerne kan bryne seg på.

I det vi skriver dette har brukere fra 3547 forskjellige maskiner forsøkt å cracke Linux-maskinen, uten at noen har lykkes.

Jeff Carr, sjef i LinuxPPC Inc., skriver i en e-postmelding til nyhetstjenesten Slashdot at hvis noen faktisk skulle greie å bryte seg inn i serveren, vil vedkommende få maskinen i premie. Kravet er at vedkommende kan reprodusere innbruddet.

Du finner en peker til LinuxPPCs cracker-maskin nedenfor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra