BEDRIFTSTEKNOLOGI

Linux på Windows nærmer seg

Testversjoner av det såkalte Lindows-systemet peker mot en enklere bruk av Windows-programmer under Linux.

6. feb. 2002 - 12:13
LindowsLindows skal være klart til sommeren og kommer trolig i salg i Norge, et selskap i Hasvik har skaffet seg nettadressen Lindows.no og arbeider med å få agenturet.


Nå røper amerikanske tester hvordan systemet fungerer. Arbeidet Lindows har gjort kan deles i to, ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Cnet. Selskapet har ikke laget et helt nytt oversettelsessystem, man har i stedet videreutviklet WINE-systemet som allerede ligger i Linux. Lindows er basert på Linux-distribusjonen Debian.

I tillegg har man forenklet installasjonen av Linux slik at den kan gjøres fra Windows. Ferdig installert får du et Linux-grensesnitt med ikoner for alle dine Windows-programmer og andre Windows-mapper som "Mine dokumenter".

Men tester av beta-versjonen viser at det er langt frem til at alle Windows-programmer fungerer. Blant annet fungerer dagens Windows-baserte virus også i Lindows, men antivirusprogrammene skal modifiseres.

I tillegg til videre utviklingsarbeid, må Lindows løse juridiske problemer. Microsoft har saksøkt selskapet for bruken av varemerket Windows.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.