JUSS OG SAMFUNN

Linux populært i Narvesen og Seven-Eleven

Det nylanserte LinuxMagasinet har fått en relativ pangstart her i landet. Folk synes å like åpen kildekode fra kiosken på hjørnet.

10. juli 2000 - 13:31


Linus Torvalds
Fasit Forlag


- Vi har ikke presise tall ennå, men antar at vi har solgt rundt 4.000 eksemplarer av et opplag på 15.000. Vi sendte omtrent 12.000 ut i butikkene, og synes responsen har vært bra., sier redaktør Svein Erik Tosterud til digi.no.

Tosterud sier de har hatt enorm interesse på tross av svært lite markedsføring.
- Vi har hatt én egenannonse inne i bladet og har allerede fått inn flere hundre forespørsler om abonnement.

Distribusjonsavtalen med Narvesen innebærer at LinuxMagasinet kan plukkes opp både i kiosker, dagligvarebutikker og bensinstasjoner.

Som fagredaktør har bladet hentet inn David Elboth, som til daglig jobber som Linux-konsulent i ECsoft Norge AS.

Etterhvert skal det også etableres et eget nettsted for bladet, men redaktøren tror linuxbrukere generelt har nok informasjon på nettet, så de vil ikke legge for mye i akkurat den satsingen.

- De fleste som driver med Linux er veldig velorienterte, så vi ser bladet som et supplement til all den informasjonen man finner på Internett. Blant annet kom førsteutgaven med en CD-ROM med Linux-versjonen Red Hat. Hvis man skal laste ned Red Hat fra nettet tar det fort åtte timer, og vi leverer programvaren på CD sammen med installasjonsinstrukser, sier Tosterud til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra