JUSS OG SAMFUNN

Lite offentlighet på nettet

En fersk amerikansk undersøkelse viser at myndigheter er lite flinke til å legge ut offentlige dokumenter på Internett. Kun hos et fåtall av amerikanske myndigheter er offentlige dokumenter lett tilgjengelige.

Hilde Nyman
27. apr. 1998 - 12:12

Rapporten er utarbeidet av det amerikanske selskapet OMB Watch, som beskriver seg selv som et "online grasrots-mobiliseringssenter", som blant annet holder øye med myndighetenes offentliggjøring av dokumenter. Organisasjonen er opprettet for å overvåke myndighetene.

Undersøkelsen omfatter gjennomgang av 135 nettsteder hos 57 amerikanske offentlige myndigheter, skriver nettutgaven til Berlingske Tidende. Konklusjonen er at det tar lang tid før man får mulighet til å søke i nye dokumenter. Det strider med dagens lovtekst, som slår fast at det også er elektronisk informasjonsplikt.

I etterkant av undersøkelsen er det publisert en rapport hvor OMB Watch konkluderer med at offentlig informasjon er vanskelig å finne på de fleste nettsteder til myndigheter i tillegg til at det tar tid før dokumentene blir gjort tilgjengelige elektronisk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.