TELEKOM

Lite penger å hente på iPhone

iPhone har gitt Netcom mye oppmerksomhet, men det blir lite penger av det mener analytikere.

Selv om Netcom kunne fylle Kunstnernes Hus med 450 kunder som kjempet om å få kjøpe iPhone, så tror ikke analytikere at Netcom vil tjene mye på iPhone.
Selv om Netcom kunne fylle Kunstnernes Hus med 450 kunder som kjempet om å få kjøpe iPhone, så tror ikke analytikere at Netcom vil tjene mye på iPhone.
14. juli 2008 - 07:47

Netcoms monopol på salg av iPhone i Norge blir neppe innbringende, mener analytikere.

Apples iPhone 3G ble lansert i Norge fredag, og NetCom kunne fortelle om lange køer i butikker som tilbyr mobiltelefonen. Analytikere tror likevel ikke at NetCom vil gjøre seg fet på salg av iPhone, skriver Dagens Næringsliv.

- Assosieringen med Apple vil være bra for Netcoms image. Forhåpentlig dekkes kostnadene, men de kommer neppe til å tjene penger på iPhone-salget, sier analysesjef Leif-Olof Wallin i Gartner til avisa.

Apple foretrekker å selge den opphaussede mobiltelefonen eksklusivt via én operatør i et marked. Men ikke en eneste operatør har kunnet vise til forbedret resultat målt i antall kunder, omsetning eller inntjening, sier analytiker John Strand i Strand Consult.

- IPhone genererer masse oppmerksomhet, men det er oppmerksomhet selskapene ikke kan betale regningene sine med, sier Strand. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra