BEDRIFTSTEKNOLOGI

Litt nærmere fibernett til Namdalen

NTE og Enitel har ennå ikke klart å sikre finansiering for å videreføre fibernettet til Namdalen, men de satser på å være ferdige innen utgangen av året

11. mai 2001 - 15:31

NTE planlegger å bygge fibernett fra Steinkjer til Namsos og videre til Fiskumfoss. Prosjektet har en beregnet kostnad på 14,5 millioner kroner, men finansieringen er ennå ikke helt i boks.

Strekningen fra Steinkjer til Namsos og Fiskumfoss er en del av stamnettet mellom Steinkjer og Tromsø som teleselskapet Enitel ASA har planlagt å bygge. For å få fortgang i utbyggingen i Nord-Trøndelag vurderer NTE å forskuttere investeringen, ifølge en pressemelding.

Fibernettet som nå planlegges bygd, åpner for at både bedrifter, kommuner og offentlige institusjoner i midtre og indre Namdal kan knytte seg til et høyhastighets bredbåndnett.

- Etter hvert er det mulig også at privatpersoner vil få tilgang til nettet, sier avdelingsdirektør Guttorm Haugan i NTE Eksterne Markeder til digitoday.

I utgangspunktet var det meningen at Enitel, som eies av NTE og andre kraftselskaper, skulle fronte utbyggingen, men nå kan det hende at NTE skaffer finansieringen og fronter prosjektet selv.

- Vi jobber med å fiinne andre kilder til finansiering, uten at vi kan si hva de blir, sier Haugan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.