RESULTATERFINANS

LO-forbund støtter NHO

EL & IT forbundet støtter planene til NHO om å etablere en sammenslutning for IKT-bedrifter. LO-forbundet mener det er et sterkt behov for organisering innenfor denne sektoren, og at dette er til det beste for bransjen selv.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. jan. 2001 - 06:57
EL & IT-forbundetLONæringslivets Hovedorganisasjon


"Bransjen har mer behov for en hovedorganisasjon enn en interesseorganisasjon. Bransjen selv vil være tjent med de fordelene det er å tilhøre et etablert miljø. NHO har kompetanse som også IKT-bedrifter får bruk for. Det gjelder både kunnskap om lovgivningen, rundt arbeidsrettsspørsmål og ulike tilskuddsordninger." Skriver LO-forbundet på nettstedet sitt.

Men at tariffspørsmål ikke vil stå i sentrum, er forbundet ikke enig i, og henviser til digitoday.nos intervju med viseadministrerende direktør i NHO, Kristin Clemet.

"På det punktet er EL & IT Forbundet uenig med Clemet. For det første er ikke fagbevegelsen bare opptatt av tariffpolitiske spørsmål. Gode forhold for ansatte, og våre medlemmer, krever at bedriftene har gode rammebetingelser i et regulert område." Dette er noe fagbevegelsen arbeider for, skriver forbundet videre på sine sider.

Forbundet begrunner dette med at "tradisjonelle spørsmål i "den gamle økonomien" på sikt også vil gjelde bedrifter i "den nye økonomien"."

"Forbundet advarer mot et inntektssystem hvor ansatte er avhengig av utviklingen på Nasdaq-børsen, og at ansattes bonus henger sammen med selskapets verdi/omsetning. Forbundet advarer også mot frynsegoder som ikke fører til pensjonspoeng, som skjortestryking og husvask. Slike goder gir liten avkastning med tanke på alderdom og pensjonisttilværelse."

Det har ikke lykkes digitoday.no å få kommentar fra forbundsleder, Anders Kristoffersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.