BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lokale disker snart forbudt i Deutsche Telekom

Deutsche Telekom installerer filtjenere fra NetApp med en samlet kapasitet på nesten 100 terabytes. Lokale disker gjøres overflødig, og avskaffes gradvis.

23. aug. 2000 - 09:15

Det er Deutsche Telekoms driftsselskap DeTeCSM som har inngått avtalen med den amerikanske spesialisten på dedikerte filtjenere (også kjent som NAS for "network attached storage") Network Appliances (også kjent som NetApp).

Det skal installeres 100 filtjenere med en samlet kapasitet på nesten 100 terabytes, fordelt på 82 steder over hele Tyskland. Systemet skal betjene 137.000 arbeidsstasjoner i det interne nettverket til Deutsche Telekom. Det omfatter løsninger for sikkerhetskopiering og brukerstyrt gjenoppretting av feilaktig slettede filer.

NAS-løsningen Filer fra Network Appliance. <i>Foto:  Network Appliance</i>
NAS-løsningen Filer fra Network Appliance. Foto:  Network Appliance

Partene beskriver lagringssystemet som Europas største "virtuelle harddisk".

Hensikten er å ta seg av data som tidligere ble lagret på lokale harddisker. Lagring på sentrale filtjenere gjør at disse dataene styres gjennom DeTeCSMs helhetlige system. De gjøres dessuten umiddelbart tilgjengelig for brukeren uavhengig av hvor han befinner seg eller hvilken arbeidsstasjon han bruker for å logge seg på Deutsche Telekoms interne nett.

NetApps NAS-løsning er skalerbar og betjener flere filsystemer samtidig, også NFS og CIFS. DeTeCSM regner med større fleksibilitet, mindre nedetid, enklere administrasjon og betydelige innsparinger. Lagringen for alle 137.000 brukere driftes fra selskapets seks datasentraler.

Les om den pågående revolusjonen innen datalagring:


Compaq trapper kraftig opp innen lagring
IBM og Compaq i historisk samarbeid
Jiro 1.0 tilgjengelig - lim for heterogene lagringsnett
Hitachi: Suveren lagring til de raske datavarehusene
Innen 2003 bruker ingen tape til backup
Lagringsleverandør ny yndling på Wall Street
Automatisk sikkerhetskopiering av inntil 100 PC-er
Sun: Framtidens byggekloss for lagring
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.