JUSS OG SAMFUNN

Lotteritilsynet vil ha oppvaskmøte med NRK

Lotteritilsynet vil be om et møte med NRK fordi institusjonen fortsatt arrangerer telefonkonkurranser i strid med lotteriloven - til tross for tidligere påtale.

Norsk Telegrambyrå
27. mai 2002 - 14:59

Selv om NRK i et brev av 22. mars i år fikk klar beskjed fra Kulturdepartementet om at flere konkurranser på NRKs fjernsynskanaler er for høyt priset i forhold til det lotteriloven tillater, fortsetter NRK med å ta seg for godt betalt. Senest skjedde det i helgen med Roald Øyens "Grand Prix"-nøtter.

SMS-konkurransen var priset til 5 kroner. Det er 4 kroner over ordinær takst, og overprisingen regnes dermed som innskudd etter lotteriloven.

- Vi har gode erfaringer med TV 2, NetCom og også Telenor Mobil etter at vi har hatt et møte med dem. Men når det gjelder NRK ser vi dessverre at ting gjentar seg, og dette må vi få ryddet opp i nå, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet til NTB.

Tilsynet mener kommersielle konkurranser som foregår per telefon, og som prises høyere enn ordinær teletakst, uthuler markedet for arrangører med samfunnsnyttige formål.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.