BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lover enklere WLAN med Windows XP

Microsoft skal snart komme med en oppdatering til Windows XP og Windows Server 2003 som skal gjøre det enklere for brukerne å koble maskinene til trådløse nett.

13. okt. 2003 - 11:54

Microsoft demonstrerer under denne ukens ITU Telecom World 2003 i Geneve løsningen Wireless Provision Services (WPS), et tilleggsprogram til Windows XP og Windows Server 2003 som skal sikre raskere, enklere og sikrere tilgang til trådløse nett. Løsningen skal blant annet sørge for automatisk autentisering og kryptering, gjennom teknologier som Protected Extensible Authentication (PEAP) og Wi-Fi Protected Access (WPA).

    Les også:

WPS består av to deler, serverprogramvare rettet mot teleoperatører og store selskaper som bygger egne IP-soner, og et klientprogram som kan installeres på PC-er og mobile enheter.

Klientdelen av WPS vil bli tilgjengelig for Windows XP-brukere gjennom en egen oppdatering i løpet av første kvartal av 2004, mens tilbyderne av WLAN-tjenestene vil kunne installere Wireless Provisioning Architecture sammen med Windows Server 2003 Service Pack 1 som blir tilgjengelig i den samme perioden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.