BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lucent kjøper Kenan Systems for USD 1,5 mrd

Når Lucent kjøper Kenan Systems Corp. for 1,48 milliarder amerikanske dollar, får selskapet fatt i en av de ledende produsentene av faktureringssystemer. Salget skjer i form av utstedelse av Lucent-aksjer til Kenan-eierne.

Frode Eriksen
12. jan. 1999 - 16:01

Kenan-kjøpet kommer en dag etter at rykter om at Lucent er i samtaler om kjøp av Ascend Communications Inc. for mer enn 16 milliarder amerikanske

dollar ble kjent. Dette kjøpet har ikke Lucent kommentert, men selskapet har uttalt at området Ascend jobber på er av interesse for Lucent.

Lucent opplever stadig større etterspørsel etter et produktsspekter som ikke bare inneholder det tradisjonelle teleutstyret som Lucent produserer fra før, men også programvare for kundebehandling, fakturering og ordrebehandling. De mange fusjonene innenfor telekomindustrien, som etablerer større og mer krevende kunder gjør det også nødvendig for utstyrsleverandørene å tilby stadig bredere tjenester.

Lucent selger allerede Kenan-produktene til sine kunder, slik at integreringen av de to selskapene ventes å gå raskt når kjøpet er godkjent av begge selskapenes eiere. Lucent vil sammen med Kenan få tilgang til nye kunder utenfor USA, som British Telecom og France Telecom.

I USA står blant andre AT&T og GTE på kundelisten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.