BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lucent "perser" med 10 gigabit per sekund

Lucent Technologies har tatt fram en fiberoptisk løsning for nettverk som greier inntil ti ganger høyere overføringshastigheter enn tidligere teknologier. LazrSPEED gir hastigheter på inntil 10 Gb/s over en avstand på inntil 300 meter.

Øystein Kvistad
5. okt. 1999 - 04:02

Tidligere har én gigabit per sekund vært ansett som den øvre grensen for multimodefiber, men den "rekorden" parkeres nå grundig av Lucent Technologies.

Med LazrSPEED baner Lucent vei for neste generasjons stamnett med båndbredder på respektable ti gigabit per sekund, hevder selskapet, som har benyttet sitt eget forskerteam i Bell Labs til å utvikle løsningen. LazrSPEED planlegges primært brukt til å redusere flaskehalser i lokalnett forårsaket av økt Internett-bruk, opplyser selskapet i en pressemelding.

LazrSPEED får sin Europa-premiere under verdens største telekomutstilling, Telecom 99, i Geneve til uka - hvorfra digi.no-redaktør Eirik Rossen vil rapportere fortløpende.

Lucent skal forøvrig levere kabelinfrastrukturen som knytter sammen de 1000 utstillerne på messen. Kabelsystemet er basert på Lucents GigaSPEED-løsning, som igjen er knyttet til den fiberoptiske løsningen OptiSPEED. For messen betyr det en stamnettstruktur bestående av 18 distribusjonsnoder med 132 oppkoblingspunkter hver.

Lucent er nå også representert med eget Norges-kontor ledet av den aldri hvilende Matthias Peter (39).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra