BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lufthansa dumper DT

Det tyske flyselskapet Lufthansa sier opp teleavtalen med Deutsche Telekom (DT) til fordel for DTs erkerival Viag Interkom, der tidligere Telenor Bedrift-direktør Martin Furuseth har en sentral rolle.

Øystein Kvistad
5. aug. 1997 - 22:39

Lufthansa sier at kostnadsnivå og servicenivå er hovedårsakene til skiftet fra DT til Viag Interkom som hovedleverandør av teletjenester til flyselskapet.

Viag Interkom er teleselskapet i det tyske industri- og energikonsernet Viag AG - ett av Tysklands ti største selskaper med en salet årsomsetning på over 160 milliarder kroner. Viag-navnet ble først skikkelig kjent her i Norge da Martin Furuseth i april i år gikk av som administrerende direktør i Telenor Bedrift for å begynne i stillingen som Managing Director Corporate Development i Viag Interkom. Furuseth sitter også i Viags konsernledelse.

Og mandag kunne altså Telenors mann i Viag smile fornøyd over å ha fått storkunden Lufthansa på kroken. Flyselskapet har årlige telekostnader på flere hundre millioner kroner, og blir en kunde som er vanskelig å erstatte for Deutsche Telekom. DT, som ved årsskiftet mister sitt monopol på vanlig taletelefoni i fastnettet, har lenge fått kritikk for alt for høye takster og dårlige service.

München-baserte Viag undertegnet i februar i år en samarbeidsavtale med British Telecom og Telenor som gir det norske statsaksjeselskapet muligheten til å delta i Viag og BTs felles telekomaktiviteter i Tyskland gjennom en eierandel i Viag på ti prosent.

Viag Interkom ble i februar i år tildelt lisens til å bygge ut et mobilnettverk i Tyskland basert på DCS 1800 standarden. Selskapet har også fått tildelt lisens for å bygge ut og tilby fastnett tjenester fra 1. januar 1998. Kombinasjonen av fast og mobil lisens vil gi Viag Interkom mulighet til å bli den første større teleoperatør som utnytter muligheten til å bygge ut et felles fast- og mobilnett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.