ANALYSER

Lumia inn på topplisten

Windows Phone er tilbake blant Telenors mest solgte.

Nokias Lumia 925 (bildet) er tilbake som eneste Windows Phone-baserte smarttelefon på Telenors topp 10 salgsliste.
Nokias Lumia 925 (bildet) er tilbake som eneste Windows Phone-baserte smarttelefon på Telenors topp 10 salgsliste. Bilde: Marius Jørgenrud
5. des. 2013 - 15:32

Telenor la i dag frem sin 10-på-topp liste over smarttelefonene de solgte mest av i Norge i november. Netcom kom med sine tall på mandag, som er litt annerledes.

Windows Phone er tilbake i salgstoppen. Det er Nokias metallkantede Lumia 925 som får æren av å ta Microsofts plattform inn på listen, for første gang siden februar.

Telenor oppgir at iPhone 5S nå er den klart mest solgte telefonen, men de koster på seg å nevne at «det er hyggelig å se Nokia tilbake på listen».

Lumia 925 ble forrige måneds 8. mest solgte smartmobil hos Telenor, noe som er en av de sterkeste plasseringene en Windows-mobil har fått på listen deres til nå.

Apple tilbake i tet

Apple gjør nok en sterk måned og går til topps med sin iPhone 5S. Den vipper Samsung Galaxy S4 ned til andreplass. Den over to år gamle iPhone 4S holder tredjeplassen, mens nye iPhone 5C inntar fjerde.

Litt uventet deler Telenor i dag også nyheten om at Apple også har tatt tilbake tronen med størst markedsandel i mobilnettet deres, altså i statistikken over enheter i aktiv bruk. Der har Samsung vært størst siden mars i år, men blir nå altså forbikjørt.

Hele topplisten til Telenor for november ser slik ut. Tallene i parentes er plasseringen måneden før:

1. (2) Apple iPhone 5S

2. (1) Samsung Galaxy S4

3. (3) Apple iPhone 4S

4. (-) Apple iPhone 5C

5. (4) Sony Xperia Z1

6. (6) Samsung Galaxy Young

7. (5) Samsung Galaxy S4 Active

8. (-) Nokia Lumia 925

9. (10) Samsung Galaxy Note 3

10. (7) Samsung Galaxy S III 4G

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.