RESULTATERFINANS

Lycos-salg avlyst

Lycos, det nest mest besøkte stedet på Internett, skal likevel ikke selges til USA Networks. Milliard-forhandlingene brøt sammen fordi eierne av Lycos ikke var fornøyd med prisen.

Einar Ryvarden
12. feb. 1999 - 14:12

Salget av Lycos til USA Network er avlyst, melder de to engelske IT-nyhetstjenestene VNUnet og The Register med uavhengige kilder. Det ble tidlig i uken kjent at USA Networks og Lycos diskuterte en overtakelse av 61,5 prosent av Lycos-aksjene. Dermed må norske Fast Search and Transfer, en partner til Lycos, foreløpig vente på nye salgsmuligheter.

VNUnet hevder å ha snakket med ledelsen i Lycos, mens The Register hevder å ha snakket med parter som har deltatt i diskusjonene.

Avtalen veltet fordi Lycos-eierne ikke var fornøyd med avtalen de fikk. Flere store aksjonærer, blant annet CMGI som eier 20 prosent av Lycos, mente at det var vanskelig å måle verdien av aksjene de skulle motta i det nye fusjonerte selskapet. (Se tidligere saker i høyre marg)

På mandag, før oppkjøpsforhandlingene ble kjent, var Lycos verdsatt til hele 40,4 milliarder kroner. Men Internett-aksjene er meget sensitive og uroen blant aksjonærene reduserte kursen med hele 26 prosent - eller omlag ti milliarder kroner - i løpet av tirsdagen.

I går steg aksjen med utrolige 18,3 prosent etter at det ble kjent at CMGI ville si nei til salget. Lycos har tidligere vært i samtaler med NBC og en rekke andre mediekonsern.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.