CD-BRENNER

Lynrask hjemmebrent

En CD-brenner med muskler, det er konklusjonen etter å ha kikket på Plextors lynraske CD-brenner Plexwriter 24/10/40.

12. okt. 2001 - 09:11
Detalj fra Plextor Plexwriter 24/10/40.
Detalj fra Plextor Plexwriter 24/10/40.

- Det oser muskel av denne saken, mener vi. Vifte bakpå brenneren, og skikkelig hi-end lyd av luka når den går inn og ut, ikke noe plast-følelse. Det var etter at test-redaksjonen hadde brukt omtrent 15 minutter på å installere Plextors nyeste brenner, Plexwriter 24/10/40A, sammen med all medfølgende programvare, på maskinen.


Alt funket som det skulle, og testredaksjonen kunne straks sette i gang med brenningen. Maskinen skal kunne svi av 650 MB på tre og et halvt minutt, ifølge reklamen, men da må mediet være av toppkvalitet. Vår PC klarte å smelle ned mer enn 600 MB data på disken i løpet av fire minutter og 27 sekunder, og det er heller ikke ille, alt tatt i betraktning.

24x brennerhastighet på CD-R, og 10x hastighet på CD-RW er blant de hvassere spesifikasjonene på markedet idag, og sammen med den medfølgende Nero 5-programvaren er det lett som smør å svi ned backup, feriebilder, musikksamlinger, videofilmer eller hva som helt annet på plate.

Vi opplevde ingen buffer-problemer, noe som nok kan tilskrives såkalt BURN-Proof-teknologi, som bremser brenningen hvis bufferen begynner å gå tom. Brenneren har en innebygd 4MB buffer.

Man får også med PowerRec, eller Plextor Optimised Writing Error Reduction Control, som sørger for å unngå feil ved bruk av elendige brenne-plater. Brenneren støtter et stort antall CD-typer, og luken skal ifølge reklamen tåle å bli kjørt inn og ut mer enn 100.000 ganger. Så da er det bare å sette i gang.

Plextor trenger en Windows-maskin - enten 95, 98, Me, NT eller 2000.

Tiktok risikerer milliardbot fra EU.
Les også

EU starter gransking av Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.