BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lynrask RAM-PC

Ny kretsteknologi åpner for PCer som ikke har disk, kun enorme mengder med minne. NEC har annonsert en 4Gbit minnekrets som gjør at man kan få alt fra 4GB til 256GB med minne i en PC. Hva skal man med disk?

Jens Kanden
10. feb. 1997 - 15:00

Diskløse PCer kan bli en realitet, uten at du er avhengig av en server som forer PCen med informasjon. Jeg snakker om RAM-PCen. Ny kretsteknologi gjør at man får plass til all informasjon i maskinens minne. Mange av de store minneprodusentene har annonsert 1Gbit minnekretser, og fredag annonserte japanske NEC en 4Gbit minnekrets. Monterer man åtte stykk 4Gbit-kretser på et kretskort får man én 4Gigabyte minnebrikke med langt mer kapasitet en disker i dagens gjennomsnitts-PC. Folk med enorme lagringsbehov, kan montere flere slik 4GB-brikker. En PC, hvor all informasjon ligger i minne, vil bli mye raskere enn dagens diskbaserte PCer fordi minneaksess er mye raskere enn diskaksess.

Allikevel anbefaler jeg at du tar godt vare på disken din ennå, det er nemlig et godt stykke igjen til RAM-PCen kan bli en realitet. Først må NEC bygge en $1,6-milliarders fabrikk som skal kunne produsere slike brikker i volum. Deretter må prisene for slike brikker bli såpass lave at det vil være økonomisk overkommelig med giga-minne. Sist, men ikke minst, må et driftsproblem løses. DRAM-brikker trenger nemlig kontinuerlig strømtilførsel for å holde på informasjon. Ulagret informasjon i minne tapes ved strømbrudd, mens disklagret informasjon holder seg.

I første omgang vil slike RAM-PCer være aktuelle i server-miljøer hvor ytelse teller mer enn pris og hvor det er realistisk å ha infrastruktur som kan løse strømproblematikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.