BEDRIFTSTEKNOLOGI

Må dele ut 50 millioner hver dag resten av livet

Bill Gates har begynt å gjøre alvor av løftene om å dele ut formuen sin til veldedighet før han dør. Fratrukket forrige ukes donasjon på 32,5 milliarder kroner, må han dele ut mer enn 50 millioner kroner hver eneste dag for å gå i null før han dør.

Einar Ryvarden
8. feb. 1999 - 13:23

Bill Gates gjør langsomt alvor av sine tidligere løfter om å bruke mesteparten av sin enorme formue på veldedighet før han dør. Nå er Gates bare 44 år gammel, men på lørdag ble det kjent at han hadde overført Microsoft-aksjer verd hele 32,5 milliarder kroner til sin to veldedige fond. Han har fremdeles en god slump penger igjen, og dersom han skal rekke å dele ut hele formuen sin før han dør, og han når snittalderen på 72 år, så må han dele ut 54 millioner kroner hver eneste dag resten av livet dersom han skal komme i mål.

Han greier det nok, som han har greid det meste han ellers har satt seg i hodet. Noe skal det da vel også bli igjen til arvingene, en milliard eller to kan jo være kjekt å ha når ungene skal på college.

Bill Gates har to fond: William H. Gates Foundation styres av hans far og jobber med vaksinering av barn internasjonalt mens aktivitetene i Gates Learning Foundation ligger nærmere databransjen. Pengene i fondet skal brukes til å gi datamaskiner og internett-linjer til biblioteker. Fondet brukte nesten to miliarder kroner i fjor på dette.

Donasjonene til de to fondene gir trolig Bill Gates en ny rekord. Fra før av er han verdens rikeste mann, nå får han også rekorden for verdens største donasjon. Neste amerikaner på listen er trolig Ted Turner, blant annet eier av CNN, som gav FN en milliard dollar (7,4 milliarder kroner).

Til tross for rekorden, blakker ikke gavene Gates. Som blant annet eieren av 20 prosent av aksjene i Microsoft er formuen til Gates estimert til over 600 milliarder norske kroner. Enkelte har da også kritisert Gates for å dele ut det de karakteriserer som "smuler".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra