JUSS OG SAMFUNN

Må rive ulovlige mobilstasjoner

Fikk halv million kroner i bot for ulovlig bygging i en nasjonalpark.

Store Norske Spitsbergen Grubekompanimå betale etter ulovlig oppsatt basestasjon.
Store Norske Spitsbergen Grubekompanimå betale etter ulovlig oppsatt basestasjon.
21. mai 2008 - 11:05

Sysselmannen på Svalbard har ilagt Store Norske Spitsbergen Grubekompani AS (SNSG) en bot på 500.000 kroner for ulovlig bygging av mobilstasjoner i en nasjonalpark.

- Sysselmannen mener overtredelsen er grov. Dersom SNSG ikke vedtar boten, blir saken sendt til retten for videre behandling, skriver Sysselmannen i en pressemelding.

Det var i juni 2006 at Store Norske i samarbeid med Telenor Mobil bygde to stasjoner for mobiltelefonsamband bestående av hytter og master. Den ene ligger inne i Nordenskiöld Land nasjonalpark, mens den andre ligger på grensen til nasjonalparken.

- Når det gjelder Nordenskiöld Land nasjonalpark heter det i verneforskriften at formålet med fredningen er å bevare et storslått sammenhengende og i det vesentligste urørt arktisk dal- og kystlandskap, går det fram av begrunnelsen.

Begge mobilstasjonene ble oppført uten tillatelse. I ettertid har gruveselskapet søkt om lov, men avslag er gitt av så vel Sysselmannen som av Direktoratet for naturforvaltning. Nå må stasjonene fjernes. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra