BEDRIFTSTEKNOLOGI

Maconomy endelig på børs

Etter mye frem og tilbake har det danske programvare-selskapet Maconomy klart å fullføre emisjonen og den forestående børsintroduksjonen i København. Men på samme måte som Telenor, måtte selskapet selge seg "billig".

Oddmund Grøtte
8. des. 2000 - 04:50

Kursfallet innen IT-sektoren gjorde at Maconomy måtte senke emisjonskursen fra intervallet 90-120 danske kroner til 60, melder Jyllands-Posten.

Emisjonen i Maconomy skulle egentlig vært avsluttet mye tidligere, men lav interesse for å tegne fra både private og institusjonelle aktører førte til at tegningsperioden ble forlenget. Så viste det seg at heller ikke det var nok, og på mandag senket de altså tegningskursen drastisk for å fullføre emisjonen.

- Det avgjørende var om vi fikk tilstrekkelig stor dekning av skandinaviske aksjeeiere. Det nytter ikke å ha få eiere fra Skandianvia når vi skal noteres i København, sier administrerende direktør Per Tejs Knudsen.

Emisjonen gir selskapet 240 millioner danske kroner, men selskapet forventet og få inn bortimot 400 millioner. Men det bekymrer ikke den administrerende direktøren:

- Vår burn-rate er ikke så veldig høy. Det viktigste for oss er anerkjennelsen som følger med en børsnotering. Nå har vi nådd en milepæl og fremtiden ser lys ut. Jeg vet ikke hvordan markedet utvikler seg, men jeg er sikker på at vi kan skape verdier for aksjonærene.

Første noteringsdag er fredag 8. desember.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.