BEDRIFTSTEKNOLOGI

Maconomy får inn 37 mill

Maconomys danske morselskap, PPU Maconomy, har gjennomført en rettet emisjon der de internasjonale holdingselskapene Vertex Management og Gilde Investment Management har spyttet inn tilsammen 37 millioner kroner.

Eirik Flaa
20. feb. 1997 - 19:30

Både i Norge og Norden forøvrig har Maconomy de siste årene hatt eventyrlig etterspørsel etter sine økonomisystemer. I 1996 fordoblet morselskapet sin omsetning, og for å takle den kraftige veksten er det nå tilført 37 millioner i egenkapital fra Vertex Management og Gilde Investment Management.

- Det er en rekke grunner til at de to selskapene har fått kjøpe tilsammen 24 prosent av virksomheten. For det første er det et strategisk samarbeid ut fra tanken om en fremtidig børsnotering i USA. Dessuten er det viktig å ha en solid kapitalbase når man inngår så store kontrakter som vi er iferd med å inngå, sier administrerende direktør i Maconomy Norge, Lars Torgersen til digi:data. For å sette ekspansjonen i perspektiv forklarer han at mens den samlede omsetningen til konsernet i 1996 var på 47 millioner, inngikk selskapet nettop én avtale på mellom 30 og 40 millioner kroner.

- Kapitaltilførsel er også viktig for å betale opplæring av personale i en ekspansjonsfase. Vi regner med å fordoble antall ansatte i Norge fra 13 - 26 i året som kommer. Dette krever kapital når man tar i betraktning en opplæringstid på 6 til 12 måneder, sier Torgersen, som også forteller at selskapet planlegger å ekspandere i USA.

- Vi kommer til å bruke endel penger på å skaffe oss en posisjon og et navn på det amerikanske markedet, avslutter Torgersen, som ser for seg en eventyrlig vekst også i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.