BEDRIFTSTEKNOLOGI

MacOS-planer i januar

Gilbert Amelio, chief executive officer i Apple, annonserte nylig at hovedlinjene rundt det nye operativsystemet vil bli offentliggjort som planlagt i januar `97. I tillegg vil Apple komme med en mengde andre nyheter i året som kommer.

Eirik Flaa
19. des. 1996 - 13:00

Det har vært mye spekulasjoner rundt utviklingen av Apples nye operativsystem. Det siste ryktet går ut på at legendariske Steve Jobs igjen er på banen og forhandler med sitt bortkommne barn, Apple. Hans operativsystem Next OS skal ifølge ryktene inneholde elementer som har vært svært interessante for Apple. Det samme gjelder BeOS der Apple lenge har vært i forhandlinger. I følge Newsbytes vil den endelige annonseringen av strategien for det nye operativsystemet skje på Macworld i januar `97.

Generelt vil 1997 være året da Apple vil restrukturere sin produktportefølge. Ifølge Gilbert Amelio kan man forvente "lots of new stuff" i året som kommer. Blant annet vil det bli lansert en ny Powerbook (bærbar Mac) i midten av neste år, hvilket sikkert er på sin plass, Power Computings planer tatt i betraktning. Mac-kloneprodusenten lanserete nylig en ny 300 Mhz prosessor i 603 serien som etter sigende også skal presenteres på MacWorld.

Mer aggresiv prispolitikk er også noe som ser ut til å bli implementert i Mac-konseptet. Nylig ble det introdusert en kampanje i USA, der det ble tilbudt en rabatt på 450 dollar for kunder søm ønsket Power Mac løsninger med 17 og 20 tommers skjermer. Hvorvidt Mac klarer å ta igjen sårt trengte markedsandeler, gjenstår likevel å se.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.