JUSS OG SAMFUNN

Madonna vil ha Madonna.com

Madonna Louise Ciccone, også kjent som Madonna, vil helst ikke at en pornokonge skal sitte på domenenavnet Madonna.com.

22. aug. 2000 - 14:11
MadonnaDon ParisiWorld Intellectual Property Organization
Parisi


Madonna, som har sine egne sider på Madonnafanclub.com, har klaget Parisi inn for WIPO i håp om å få bruksretten til navnet. Superstjernens advokater mener Parisi har gjort seg skyldig i en "uautorisert registrering med dårlige hensikter".

Les mer om domenenapping:
Kark vant tilbake Internett-navn
Vanskelig og dyrt å sikre seg mot domenepirater

Ifølge Internet Corporation for Assigned Names and Numberss regelverk kan man bare frata noen et navn hvis det er registrert med 'dårlige hensikter', som for eksempel domenenapping - det at man planlegger å selge Internett-adressen til den som eier varemerket.

Parisi, som sitter på hundrevis av domenenavn, brukte nylig 100.000 dollar på å registrere navn som TWAsucks, Ciscosucks, GMsucks og mer enn 500 av verdens største selskaper under paraplyen Thiscompanysucks.com.

Han lover å slåss for retten til Madonna.com.

- Madonna ble oppkalt etter Jomfru Maria på samme måte som hennes mor og hundretusenvis av andre mennesker de siste to tusen årene. Vi synes ikke det faktum at frøken Ciccone kalte opp pop-prosjektet sitt etter Jomfru Maria gir henne retten til å hindre enhver tredjepart i å bruke ordet 'madonna' i navnet på nettsidene sine, står det på Madonna.com.

Parisi hevder der at selskapet hans var iferd med å overføre domenenavnet til Madonna Rehabilitation Hospital da Madonnas advokater blandet seg inn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra