BEDRIFTSTEKNOLOGI

Malaysisk minikontrakt til Alcatel

Alcatel Kabel Norge har fått kontrakt på ni millioner kroner med Esso Malaysia (EPMI). Selskapet skal levere en fem kilometer lang kabel mellom to plattformer på Seligi-feltet utenfor østkysten av fastlands-Malaysia med leveranse i august.

Øystein Kvistad
28. apr. 1997 - 13:01

- Dette er en posisjoneringsjobb. Det bores nå på store dyp i sørøst Asia, og snart kommer dypvannsproduksjon i dette området. Det gir store muligheter for oss, sier salgssjef Ulf Sekkelsten i Alcatel Kabel Norge i en pressemelding.

Acatel Kabel har spesialisert seg på kontrollkabler, såkalte umbilicals (navlestrenger), til dypvannsanlegg, og har blant annet levert verdens mest dyptgående navlestreng til hele 1.647 meters dybde på Mensa-feltet i Mexicogolfen.

Den nye Malaysia-kabelen består av en kraftkabel, en fiberoptisk kabel for tele- og datakommunikasjon, samt en signalkabel i kopper. Mens kraftkabelen skal produseres i Namsos i Nord-Trøndelag, skal de to andre produseres i Rognan i Nordland. Navlestrengen skal settes sammen og armeres ved fabrikken i Halden.

Seligi-feltet består av en bemannet plattform og fem ubemannede. Kabelen skal gå mellom de to ubemannede plattformene Seligi D og E. Alcatel har tidligere levert en tilsvarende kabel til et felt utenfor Sarawak i Øst-Malaysia.

- Dette området er meget interessant, med store olje- og gassreserver samt store befolkningskonsentrasjoner. Landene er nettoimportører av energi, og lete- og boreaktiviteten er meget høy for på sikt å kunne bli selvforsynte, sier Sekkelsten. Argeste konkurrent er japanerne, som ser dette som sitt hjemmemarked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.