RESULTATERFINANS

Mamut rakk emisjon i tørket marked

Økonomi- og Internett-programvareleverandøren Mamut (tidligere Guru Software) rakk akkurat å hente inn 39 millioner kroner før gråmarkedet tørket inn.

6. apr. 2000 - 13:20

Interessen for ikke-børsnoterte aksjer har dalt den siste måneden og flere kilder hevder at investorene har skrudd igjen pengekranen helt. Mamut-sjef Eilert Hanoa kan derfor sole seg i glansen etter å ha sendt ut følgende melding i dag ettermiddag:

To engelske investorfond, Quest for Growth NV og Finsbury Technology Trust Plc, har skutt inn 39 millioner i selskapet. Mamut undertegnet emisjonsavtalene denne uken i et nervøst marked, forteller Hanoa til digi.no.

- Vi er svært fornøyd med at store internasjonale investeringsfond velger å investere i Mamut. De vurderer årlig mange hundre teknologiselskaper fra hele verden, og deres investering styrker vår tro på selskapets strategi og internasjonale potensial, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

Emisjonskursen på 13 kroner verdsetter Mamut ASA til 360 millioner kroner etter emisjonen. De nye eierne sikrer seg 11 prosent av selskapet.

I tillegg til sin økonomiprogramvare har Mamut lansert en tjeneste med gratis/billige hjemmesider og Internett-butikker.

- Vi har kommet langt i produktutviklingen og trenger nå penger til ekspansjon utenfor Norge slik vi tidligere har diskutert, sier Hanoa til digi.no. Selskapet har tidligere sagt at de planlegger å spre tjenesten utover Europa, noe emisjonen vil kunne hjelpe dem til å gjøre.

Les mer om Mamut og deres internasjonale planer:


Guru lanserer gratis Internett-tjeneste
Guru gir bort web-sider

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra