RESULTATERFINANS

Mamut raser frem på rødt

Programvarehuset Mamut vokser. Omsetningen for første kvartal var 17,5 millioner kroner mot 14 millioner samme periode i fjor. Det er en vekst på 25 prosent. Men resultatet er rødt.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. mai 2000 - 10:20

Mamut ASA omsetter mer enn før, men taper penger. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 2,6 millioner kroner i første kvartal i år. Samme periode i fjor hadde selskapet et resultat på 1,6 millioner kroner. Det kom frem da selskapet presenterte sine resultater for første kvartal 2000.

Driftsinntektene gikk imidlertid opp. I første kvartal i år var tallet på 17,5 millioner kroner, mot 14 millioner kroner samme periode i fjor.

Det er investeringer i Mamut, selskapets Internett-løsning, som trekker ned resultatet. Men Mamut ASA mener det er vel verd investeringene. Portalnettverket Orientation.com og SOL-eide Passagen.se har valgt Mamuts internettløsninger til sine brukere, skriver selskapet i en pressemelding.

Salget av Guru Business Application økte med 31 prosent fra 1999 til 2000, med en driftsmargin på 17 prosent.. Salget av daTax-produktene økte med seks prosent og hadde en driftsmargin på sterke 26 prosent. Både Guru Business Application og daTax-produktene genererte et positivt driftsresultat på henholdsvis 1,7 og 1,4 millioner kroner.

Store investeringskostnader i forbindelse med sterk satsing på Mamut ga derimot utslag på bunnlinjen.

- Vi hevder oss stadig sterkere som en ledende leverandør av økonomisystemer til små og mellomstore bedrifter, og konstaterer en stadig økende interesse for våre e-handelsløsninger som er integrert med økonomisystemene, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.