RESULTATERFINANS

Mange bekker små holdt IT-indeksen

Til tross for at de store og tunge selskapene i IT-indeksen lå flatt eller falt tilbake, holdt indeksen posisjonen på 1504. Provida gav det største bidraget med en imponerende oppgang på 11 prosent.

Jørgen Christiansen
2. apr. 1998 - 21:19

Tandberg Datas avtale med Overland Data var den store nyheten i markedet torsdag. Den umiddelbare effekten var som ventet positiv. Så falt kursen tilbake etter som avtalen ble tygget på og funnet å være akkurat nok til å holde dagens nivå.

- Det er forsåvidt en god nyhet det her, men selskapet er jo allerede priset på sinnssyke multipler påpeker en analytiker overfor digi.no.

Overland-avtalen er forøvrig behørig dekket i tidligere saker som du finner i høyre marg.

De tunge aksjene i IT-indeksen lå flatt eller falt noe tilbake på torsdagen. Det også vanskelig å se hva som kan drive de større selskapene noe særlig høyere enn de rekordnivåene vi har sett etter at vinterdepresjonen (les: Asia) gav seg.

Vi nærmer oss nå påsken - noe som kan tenkes å trekke i retning av at enkelte investorer vil vurderer å sikre seg mot ubehagelige overraskelser i et tynt feriemarked. Det vil i så tilfelle vise seg i løpet av fredagen.

Etter påske går det ikke lang tid før resultatene etter første kvartal skal presenteres - noe som sikkert vil føre til at enkelte større investorer gjør grovkornede vurderinger av hvilke kortsiktige effekter resultatslippene vil få. Tradisjonelt har enkelte aksjer vært gjenstand for store svingninger i forkant av resultatfremleggelse. Dermed kan det bli en turbulent periode ut april og inn i mai måned, samtidig som et rentespøkelse kan tenkes å melde seg for fullt.

Den hyggeligste utviklingen torsdag, så vi i Provida. Administrerende direktør Jo Arnstad sier til digi.no at han ikke ser at det bør være informasjon om selskapet i markedet som tilsier noen spesiell reaksjon. De samme kommentarene finner vi i markedet. Årsaken til kursstigningen - som forøvrig skjedde på relativt lavt volum - ser dermed ut til å være en kombinasjon av økt likviditet og at flere mindre meglerhus (les: bankene), etter det vi lar oss fortelle, har jobbet med å forberede analyser som forventes å slippes etter påske.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra