BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mange rammet av Gmail-nedetid

Google-tjenester utilgjengelige mandag kveld.

Mange brukere av Googles e-posttjeneste, Gmail, opplevde at tjenesten var utilgjengelig i en periode i går kveld. Google har ikke sagt noe konkret om hva som var årsaken, men problemet ble løst etter noen minutter.
Mange brukere av Googles e-posttjeneste, Gmail, opplevde at tjenesten var utilgjengelig i en periode i går kveld. Google har ikke sagt noe konkret om hva som var årsaken, men problemet ble løst etter noen minutter. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. des. 2012 - 08:58

Mange reagert i går kveld på at Gmail, Google Mail og Google Drive var utilgjengelig i en periode. Ikke bare websiden til Gmail, men også IMAP- og mobiltjenester skal ha vært berørt i en nedetid som ser ut til å ha rammet temmelig bredt, i alle fall på begge sider at Atlanteren.

Google bekreftet nedetiden klokken 18.30 norsk tid. 40 minutter senere meldte selskapet av problemene var løst.

I en mer utfyllende melding på den samme siden skriver selskapet at det har kommet fram til at en betydelig del av brukerne av Gmail ble berørt i løpet av to perioder mandag som til sammen vart i 18 minutter.

Selskapet skriver at granskningen av tilfellet fortsetter, men at også at selskapet er sikre på at de har funnet hovedårsaken til nedetiden og korrigert denne.

Google bekrefter også at det var nedetid for Google Drive, men denne var tilsynelatende betydelig kortere.

Google garanterer en oppetid på 99,9 prosent for selskapets Google Apps-kunder. Det tilsvarer 8,76 timer med nedetid i året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.