RESULTATERFINANS

Mangel kan true PC-salget til jul

Jul er PC-kjøpefest, men i år kan salget være truet av delemangel.

25. sep. 2007 - 08:32

Salget av PCer har alltid svingt gjennom året, med blant annet et godt tilbake fra sommerferien-salg, men det er fjerde kvartal som drar opp. Da skal bedriftene bruke opp budsjettene sine og privatpersoner gjør innkjøp til seg selv og familie, blant annet som presanger.

I år trues både kundene og bransjen - litt ironisk - av den ekstreme veksten i PC-salget i år. Salgsveksten har tatt bransjen på sengen og flere leverandører, særlig Dell, har slitt med å få tak i blant annet skjermer.

Nå advarer Acer om at det ikke bare er Dell som er presset. Hele bransjen kan oppleve delmangel opp mot jul, advarer Acer-sjef Gianfranco Lanci i følge Financial Times.

For selv om verdensøkonomien strammes til, ser ikke salget ut til å falle, påpeker Lanci. I andre kvartal løftet salget seg 16 prosent i forhold andre kvartal i fjor.

Årsaken til av nettopp Lanci tør å påpeke problemet er enkel: Acer mener de klarte å forutse problemet og fylte opp lageret i andre kvartal. Det koster i form av oppbundet kvartal og er risikablet, men har Lanci nå rett kan Acer høste resultatene.

Acer kjøpte nylig opp den mellomstore amerikanske PC-produsenten Gateway.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra