BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mannesmann kaprer ettertraktede mobilaksjer

Tyske Mannesmann dobler eierandelen i den italienske mobiloperatøren Omnitel etter å ha fått tillatelse av de italienske myndigheter til å kjøpe seg opp i Oliman, selskapet som kontrollerer Omnitel.

Frode Eriksen
27. aug. 1998 - 14:51

Mannesmann satser sterkt på telekom, gjennom sitt datterselskap Mannesmann Arcor, med blant andre AT&T og tele-alliansen Unisource inne på eiersiden.

I fjor betalte Mannesmann 620 millioner dollar for 25 prosent av aksjene i Oliman, og forpliktet seg til å kjøpe seg ytterligere opp med 24,9 prosent for nesten 700 millioner dollar senest innen mars år 2000.

Det er denne handelen som nå er godkjent, som betyr at Mannesmann i realiteten vil konkurrere med Deutsche Telekom på mobilsiden i Italia, ettersom konsortiet Wind, der Deutsche Telekom og France Telecom er internasjonale partnere med i underkant av 50 prosent eierandel.

GSM-markedet i Italia har vokst kraftig, noe som også påvirker markedsverdien til landets to mobiloperatører. Telia solgte seg ut av Omnitel for få måneder siden med kjempegevinst.

Omnitel fikk 550.000 nye GSM-kunder bare i juli ifølge selskapets egne opplysninger. Dermed har Omnitel allerede passert 4,4 millioner kunder, etter å ha vært i drift siden desember 1995.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.