BEDRIFTSTEKNOLOGI

Matsushita håper på verdens tynneste mobiltelefon

Matsushita ble i fjor detronisert som Japans største mobiltelefonleverandør. Det skal selskapet nå rette på ved hjelp av verdens tynneste sammenleggbare mobiltelefon.

3. apr. 2002 - 11:55

Produsenten av Panasonic-telefoner tror at fremtiden handler om mest mulig funksjonalitet på færrest mulig kvadratcentimetre. Dermed er kravspesifikasjonen lagt for den neste mobilmodellen fra selskapet: Den mobile Internett-terminalen P504i for NTT DoCoMos i-mode-tjeneste skal gi selskapet et kjapt oppsving fra fjorårets nedtur.

Eiichi Kamayama, en av lederne ved Matsushitas mobilterminal-divisjon, sier til Reuters at den nye modellen skal lanseres tidlig i mai. Telefonen blir ifølge Kamayama "trolig slankere enn 19 millimeter" - i sammenbrettet tilstand.

- Når du åpner den er det første du møter en overraskende stor skjerm, hevder Kamayama.

Flere detaljer rundt telefonen ble presentert tidligere denne måneden i det japanske teknologimagasinet Dime, som hevder at P504i blir bare 17 millimeter tykk og blant annet tar i bruk infrarøde signaler for dataoverføring til andre telefoner eller PC-er.

DoCoMo skal allerede ha lagt betydelige ressurser i å utbedre 504-serien av i-mode-telefoner, deriblant tredbobling av nedlastingshastigheten og minnekapasitet for de små Java-snuttene som brukes til spill, nyhetslesing og innhenting av annen informasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.