BEDRIFTSTEKNOLOGI

- MCI er familie

British Telecom holder fast på at fusjonen med MCI er en god avtale for selskapet, til tross for det i forrige uke ble kjent at MCI hadde holdt et tapstall på nærmere 400 millioner dollar skjult for selskapet.

Morten Øverbye
16. juli 1997 - 15:39

Ifølge en intern rapport i MCI kan det amerikanske teleselskapet komme til å tape nærmere 800 millioner amerikanske dollar på markedskrigen om det amerikanske lokaltelefonimarkedet i år. Tallet, som er en fordobling av tidligere kjente tall, har vært holdt skjult for British Telecom frem til forrige uke.

Til tross for dette fastholder British Telecom at det planlagte oppkjøpet av MCI er en god avtale for selskapet.

- MCI er den mest suksessfulle utfordreren på det amerikanske lokaltelefonimarkedet, et marked dominert av en monopolbedrift. Én prosent av dette markedet er verdsatt til rundt 600 amerikanske dollar, og MCI spiser markedsandeler her, sier direktøren for internasjonal markedsføring i BT, Richard Slogrove, til digi.

På den bakgrunnen mener han at "ekteskapet mellom de stripete dressene og cowboystøvlene", som han kaller det, fortsatt har muligheten til å bli et lykkelig ekteskap.

- MCI var det første medlemmet av den internasjonale BT-familien. På bakgrunn av det de har bragt til bordet til nå, har det vært et lykkelig ekteskap. MCI besitter kompetanse som vi trenger i vår internasjonale strategi. Ekteparet har også et barn, kalt Concert, som er viktig for begge parter. Derfor er vi innstilt på å få dette ekteskapet til å fungere. Til tross for dårlig presse, vil vi derfor holde fast på ekteskapsplanene, sier Slogrove til digi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.