BEDRIFTSTEKNOLOGI

MCI Worldcom etablerer seg i Norge

Telenor får sterkere konkurranse. MCI Worldcom, den nest største teleoperatøren i USA, skal åpne kontor i Norge sammen med datterselskapet Uunet, en av verdens største Internett-leverandører.

Einar Ryvarden
4. juni 1999 - 10:10

Onsdag neste uke skal MCI Worldcom offentliggjøre sine planer om å åpne et kontor i Norge. Selskapet skal trolig kaste seg inn i konkurransen om bedriftskundene. Selskapet skal både tilby telefoni og Internett, for datterselskapet Uunet følger med på lasset.

Uunet startet opp som infrastruktur-delen til Compuserve og er i dag en av verdens største Internett-leverandører. Selskapet drifter i dag blant annet nettverk for America Online (AOL) og Microsoft.

For å kunne tilby tjenester i Norge, må MCI Worldcom skaffe seg tilgang til norske kabler. Dette kan selskapet gjøre ved å kjøpe opp eller inngå leieavtaler med norske selskaper som eier infrastruktur. Til tross for heftig alliansebygging finnes det flere ledige partnere som ønsker å selge sin kapasitet.

MCI Worldcom offentliggjør sin(e) alliansepartner(e) først på onsdag, men ElTele, energiverk-alliansen, eller Jernbaneverket, er de to mest attraktive partnerne. Begge eier fiberoptiske nettverk som dekker hele Norge. Energiverkene har spunnet sine linjer rundt kraftlinjene, mens Jernbaneverket tidlig begynte å grave ned linjer langs sine jernbanespor.

Jernbaneverket inngikk tidligere en leieavtale med Telenor, men Telenor sa opp avtalen under press fra EFTA.

Tidligere i februar etablerte MCI Worldcom et kontor i Danmark. Da sa selskapet at fokus var kommunikasjonsjonsintensive virksomheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.