BEDRIFTSTEKNOLOGI

Melissas far erklærer seg skyldig

En amerikansk programmerer innrømmet i retten i går at det var han som skapte Melissa, et e-postvirus som saboterte virksomheten til tusenvis av selskaper og offentlige kontorer verden over.

Vaktsjef
10. des. 1999 - 09:10

Ifølge BBC News påførte Melissa ødeleggelser for over 80 millioner dollar - omlag 640 millioner kroner - etter at viruset ble sluppet løs i mars i år.

Les mer om Melissa:


Virusets skaper, David Smith, risikerer opptil ti års fengsel og en ikke ubetydelig bot for sine eskapader ved tastaturet. Under rettssaken i New Jersey fortalte Smith at han med overlegg brøt seg inn i systemer og visste hva han gjorde.

Den 31-årige programmereren erklærte seg skyldig i en statlig anklage om datatyveri samt en føderal anklage om ødeleggelse av programvare. I den føderale saken erkjente begge sider at ødeleggelsene var større enn 80 millioner dollar.

David Smith sa i retten at ødeleggelsene ble atskillig større enn det han kunne forestille seg på forhånd, og at han ble svært overrasket over de enorme konsekvensene viruset fikk for andre.

- Faktisk la jeg inn egenskaper i viruset spesielt designet for å unngå betydelig skade, påsto han i retten, ifølge BBC News.

Overslag antyder at over en million datamaskiner ble infisert av viruset før Microsoft og antivirus-leverandørene kom på banen med advarsler og botemiddel mot Melissa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.