BEDRIFTSTEKNOLOGI

....men Pentium II blir svindyrt

6. mai er den offisielle lanseringen av Pentium II, men de som har ønsket deg en flunkende ny Pentium II må belage seg på å grave dypt i lommeboken. Toppmodellen på 300 MHz blir trolig priset til 1850 dollar til OEM-ene på det amerikanske markedet.

Eirik Flaa
25. apr. 1997 - 17:10

Pentium II blir ingen billig opplevelse, ifølge Wall Street Journal. Når prosessorserien blir lansert 6. mai, vil trolig prisen på toppmodellen ligge på hele 1850 dollar. De øvrige modellene på 233 og 266 MHz vil bli priset noe mer beskjedent og vil ligge på henholdsvis 725 og 595 dollar. Årsaken til det store prisspranget er trolig ikke at ytelsen er formidabelt forbedret, men at konkurransen fra AMD er til stede helt opp til 266 MHz. Fra 266 MHz og oppover er Intel alene, inntil AMD kommer med en 300 MHz-versjon mot sensommeren. AMD må kjøre produksjonsprosessen over på 0,25 microner før de kan introdusere den nye prosessoren.

Prisene på de nye prosessorene er ifølge avisa prisene direkte til OEM-ene på det amerikanske markedet. Intel vil verken bekrefte eller avkrefte meldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.