BEDRIFTSTEKNOLOGI

Men QNX for Amiga var ikke død

QNX Software Systems vil i samarbeid med tyske Phase 5 utvikle en utgave av QNX Neutrino for Phase 5 sine PowerPC-baserte oppgraderingskort for Amiga, samt selskapets kommende Amiga-etterfølger, AmiRage.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juli 1999 - 15:47

QNX Software Systems er ikke spesielt blide over at Amiga Inc. droppet QNX Neutrino som basis for Amiga Operating Environment. Derfor har selskapet gått sammen med Amiga Inc. sin konkurrent, Phase 5, om å utvikle en utgave av QNX som er tilpasset PowerUP, Phase 5 sine PowerPC-baserte oppgraderingskort til eldre Amigaer.

Ifølge Wolf Dietrich, leder for Phase 5 sine digitale produkter, tilbyr QNX all den programvarefunksjonaliteten som skal til for å oppfylle forventningene til alle de brukerne som fortsatt tror på den originale Amiga-visjonen: en visjon bestående av teknisk overlegenhet, nyskaping og ren moro.

PowerUP-utgaven av QNX vil bli tilgjengelig denne høsten og vil inkludere 680x0 emuleringsprogramvaren til Phase 5. Operativsystemet vil buntes sammen med kommende kort basert på PowerPC 750 og vil tilbys gratis til brukere av eksisterende 603/604-baserte oppgraderingskort.

Phase 5 skal også ha sikret seg rettighetene til å videreutvikle flere QNX-utgaver. En utgave vil tilpasses AmiRage K2. AmiRage er Phase 5 sitt forsøk på å bygge en ny generasjon med Amigaer på egenhånd. Maskinen ventes å bli klar senere i år eller tidlig neste år. Den vil blant annet være utstyrt med opptil fire PowerPC 7400-prosessorer, også kjent som G4, som hver har uavhengig klokkehastighet. Det vil si at hvis brukeren først kjøper en maskin utstyrt med en 400 MHz prosessor, kan han installere en 700 MHz prosessor senere uten å måtte bytte ut den første prosessoren. Maskinen vil støtte inntil to gigabytes med minne, skjermoppløsninger med 32 bits fargedybde på opptil 1920x1080 punkter. 2D/3D-grafikkenheten vil være innebygget og skal utstyres med minst 32 MB minne. AmiRage vil ellers være utstyrt med USB-, FireWire- og 100 Mbps Ethernet-tilkoblinger, samt seks PCI-porter, hvorav tre er av den nyeste 66 MHz, 64 bits typen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.