RESULTATERFINANS

Mener Agresso har sovet i timen

Det kjente analyseselskapet Gartner Group var for et år siden svært positive til den norske økonomisystem-leverandøren Agresso. Det er de ikke nå.

Einar Ryvarden
24. jan. 2000 - 10:19
AgressoGartner Group


Joyce Boland
Les om Agressos økonomiske problemer:
Agresso lover fri tilpasning
Agresso lanserer Internett-løsning
Nytt opsjonsdryss i Agresso
Agresso måtte gi opp emisjon
Katastrofetall fra Agresso


- Agresso lager fremdeles bare et generelt økonomisystem, mens markedet nå i stadig større grad etterspør samlepakker med tilleggsmoduler som salgsstøtte, logistikk, lønn/personal og Internett-handel, sier Boland til digi.no.

Hun mener at toget har gått for Agresso, at selskapet har ventet for lenge med å starte utviklingen eller oppkjøp av slike moduler. Når selskapet i tillegg ikke er blant de største i Europa, mener hun at Agresso bare har et valg.

- Agresso må spesialisere seg, både geografisk og markedsmessig. Agressos mulighet er at de har en pakke som egner seg godt for bedrifter med ekstra behov for finanskontroll, sier Boland som forøvrig tror at Agresso er kommet i bakleksa for å kunne bli en virkelig internasjonal spiller.

- Agresso er etablert i Nord-Amerika, men har ikke klart å skaffe seg noe skikkelig fotfeste. Selskapet bør konsentrere seg om Europa og de landene der de allerede har skikkelig fotfest, som England og Frankrike.

For å understreke sitt råd til Agresso, påpeker Boland at det blir stadig færre og større leverandører av økonomisystemer i Europa og USA. Boland mener også at det var synd at Agressos planlagte fusjon med Visma og Software Innovation i fjor våres strandet.

I tillegg heveder hun at Agresso har sovet i Internett-timen. Selv om selskapet nå lover en delvis Internett-tilpasning i neste versjon, kommer dette sent.

- Agresso løper etter svenske og danske konkurrenter som IFS, Scala og Navision som tidlig begynte utvikling av muligheter for kjøring over Internett, Internett-handel og Java, sier Boland.

Boland er derfor spent på hva Agresso-sjef Sverre Kjenne vil si om planene fremover når han skal legge frem resultatene fra fjerde kvartal i februar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra