BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer Unix-støtte i neste Windows-server

Den kommende utgaven av Microsofts Windows Server vil ha mer støtte for miljøer som også benytter blant annet Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. sep. 2005 - 10:07

Microsoft har lenge tilbudt pakken Services For Unix til selskapets Windows Server-produkter. Denne består av verktøy som skal hjelpe brukerne med å integrere Windows- og Unix-baserte maskiner. Tidligere kostet verktøyene penger, men pakken er senere blitt fritt tilgjengelig for Windows-kundene.

Nå går selskapet et skritt videre og planlegger å integrere noen av verktøyene i Windows Server 2003 R2, en oppdatert utgave av Windows Server 2003, som nå er tilgjengelig i en testutgave, «Release Candidate 0», og som ventes å bli lansert innen slutten av året.

Ifølge News.com planlegger Microsoft ikke nye versjoner av det selvstendige Services For Unix-produktet (SFU).

Samm DiStasio, direktør for Microsofts Windows Server-enhet, har ifølge News.com sagt at det er snakk om mer enn å installere noen få komponenter fra SFU på harddiskene til Windows Server-baserte maskiner. Verktøyene skal ha blitt tettere integrert med operativsystemet.

    Les også:

R2-utgaven skal ifølge DiStasio inkludere en ny arkitektur som lar programvare ta i bruk programmeringsgrensesnitt for både Windows og Unix, selv om den kjøres på Windows.

Tidligere var hensikten med SFU å hjelpe kundene å flytte Unix-programvare over på Windows-plattformen. Nå ser Microsoft at blandete miljøer trolig er kommet for å bli.

- Jeg mener det gir dem verktøyene for å migrere til Windows og for å sameksistere, hvis de mener at det er deres endelige avgjørelse, sier DiStasio.

Blant annet problematikk knyttet til identitetshåndtering på tvers av plattformene skal kunne løses enklere med verktøyene som gjøres tilgjengelig i R2-utgaven av Windows Server 2003.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra