RESULTATERFINANS

Merkantildata og REC slår seg sammen

Merkantildata og Rask (REC) har slått sammen sine norske og finske PC-produsenter til et stort selskap. Nå skal REC bli størst i Norden.

Einar Ryvarden
7. des. 1999 - 09:00
MerkantildataRaskCinetEverCom

Oy MikrologNexor Super StoreTom Adolfsen
Les om kjøpet av Nexor:
Rask Holding


Men Adolfsen har ikke tenkte å la REC seile sin egen sjø. "Merkantildatas strategi er gjennom aktivt eierskap å bidra til en videre strategisk utvikling av det nye selskapet og over tid redusere sin eierposisjon gjennom et fremtidig nedsalg eller utvanning."

Ledelsen i Merkantildata satt oppe til langt på natt i går for å snekre sammen de siste bitene av transaksjonen. Da digi.no ringte kl. 8:30 i dag var de ellers aktive herrene ikke kommet på jobb.

- De tar seg en ekstra time før de kommer på jobb, får digi.no vite.

Merkantildata sier i sin børsmelding at "de strategiske målene innbefatter ekspansjon i Sverige og Danmark og en mulig børsintroduksjon i løpet av ett til to år.

Det nye selskapet vil - ikke medregnet nye oppkjøp - produsere 45.000-50.000 PC-er og PC-servere til neste år og omsette for mer enn 450 millioner norske kroner i året. Selskapet vil fremdeles ledes fra Drammen med administrerende direktør Rolf Sværen i spissen, men nå med to Merkantildata-styremedlemmer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.