JUSS OG SAMFUNN

MGM tilbyr kinofilmer online

CinemaNow, med blant andre Microsoft i ryggen, gjør et svært interessant forsøk sammen med det berømte Hollywood-studioet MGM. Er det noen interesse for å laste ned helaftens spillefilmer over Internett? Foreløpig får ikke Norge ta del i forsøket.

22. feb. 2002 - 11:12

Den brølende løven i MGM begynner nå også å finne veien ut på Internett. Sammen med nettstedet CinemaNow startet filmstudioet denne uken med tilbud om to spillefilmer til PC-en din.

Det innebærer at et av de største filmselskapene i Hollywood har kommet seg over frykten for piratkopiering og er villige til å teste betalingsvilligheten blant bredbåndsbrukere.

Filmene både streames og er tilgjengelig for nedlasting. Filmene skal ha kopibeskyttelse for å hindre spredning, men både filmstudioet og nettstedet er svært spent på hackerforsøkene som garantert vil komme.

To filmer, med blant andre Hollywood-stjernene Danny deVito og Leonardo DiCaprio i hovedrollene, selges over nettet. I prosjektet vil partnerne finne ut hvor mye nettbrukerne er villige til å betale for ulik kvalitet på overføringene. Poenget er uansett om nettbrukerne vil gidde se allerde viste kinofilmer på dataskjermen, med dårligere kvalitet enn på kino eller TV.

Det er brukermønstrene som vil være det viktigste i karleggingen av video-på-bestlling over Internett, skriver partene i en pressemelding.

Microsoft er på eiersiden i CinemaNow, og brukerne må ha installert Windows Media Player versjon 7 for å kunne benytte tjenesten. Men nordmenn får lite glede av dette tilbudet i utgangpunktet. Går du inn på de to filmene, får du beskjeden "Sorry, this movie is not available in your country".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra