BEDRIFTSTEKNOLOGI

Michael Dell må svinge øksen

Michael Dell har vært trendsetter og den flinkeste gutten i PC-klassen i siden tidlig på 90-tallet, men nå må han si opp folk for første gang.

9. feb. 2001 - 10:24
Dell Computer

Målet for planen er å spare så mye som 8-10 prosent. Selskapet skal allerede ha bremset opp mye reisevirksomheten, og stoppet en del markedsføringsplaner. Varselet om kostnadskutt kom i januar da Dell gikk ut med et resultatvarsel slik mange av deres konkurrenter også har gjort.

Selskapet har i dag 36.000 ansatte og ryktene sier at 4.000 skal ut, skriver vanligvis svært velinformerte Wall Street Journal. Dette er de første oppsigelsene siden oppstarten for 16 år siden.

- Jeg kjenner ikke til noen planer for oppsigelser. Vårt største problem i Norge er å skaffe nok folk, så selv om Dell skal spare penger, vil Norge neppe rammes, sier Ole Konnerup, Dell-sjef i Norge og Danmark, til digitoday.no.

Dell skal legge frem tallene for fjerde kvartal førstkommende torsdag. Analytikere tror omsetningen vil vokse med 26 prosent fra samme kvartal i fjor, men Dell har tidligere alltid vokst rundt 50 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.