BEDRIFTSTEKNOLOGI

Michel Bon på bar bakke

France Telecom selger sine aksjer i Deutsche Telekom og vil dessuten vurdere oppkjøp i Storbritannia samt på nytt å etablere seg på det tyske markedet. Det sier konsernsjef i det franske teleselskapet, Michel Bon.

Frode Eriksen
30. apr. 1999 - 00:24

I et intervju med Paris-avisen Le Monde, sier Michel Bon ifølge Dow Jones Newswire at France Telecom har som målsetting å være et europeisk teleselskap.

I forbindelse med at hovedsamarbeidspartner Deutsche Telekom skal fusjonere med Telecom Italia, har France Telecom gjort det klart at selskapet står fritt til å velge sine allianser i det europeiske telemarkedet. Både Bons uttalelser til avisen og den nye strategien bekreftes av en pressemelding fra France Telecom.

Selskapet regner med å kunne få 13 milliarder franc for aksjeposten på vel to prosent i Deutsche Telekom. I tillegg vil selskapet fremme et krav overfor det tyske selskapet som erstatning for oppsigelsen av samarbeidsavtalen.

- Vi trakk oss tidligere ut av Tyskland, men må nå vende tilbake til dette markedet, sier Bon. Hvor mye kravet blir på avhengiger av hvilke kostnader selskapet kommer fram til at det hadde da all virksomhet i landet ble solgt i 1996. I tillegg kommer skader på andre selskap der France Telecom samarbeider med Deutsche Telekom - som i Italia.

Bon mener at det kan være aktuelt med oppkjøp for å sikre France Telecom sin strategi om å være en europeisk teleoperatør. Ryktene har tidligere ville hatt det til at selskapet er i samtaler med britiske Cable & Wireless og mobilselskapet Orange. Også på det tyske markedet må selskapet starte opp ny virksomhet eller kjøpe etablerte selskap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra