JUSS OG SAMFUNN

Michigan saksøker DoubleClick

Statsadvokaten i Michigan sier til digi.no at de planlegger å trekker DoubleClick for retten for å ha krenket forbrukerne i Michigan sine rettigheter.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. feb. 2000 - 05:49
DoubleClickFederal Trade Commission

Les om bakgrunnen for saken:
DoubleClicks nettsteder bombardert med e-post
Beskylder DoubleClick for å lekke kundehemmeligheter

Chris De Wittdigi.no


Statsadvokaten i Michigan, Jennifer Granholm, anklager DoubleClick for å ha brutt "Michigans Consumer Protection Act." Dette er alvorlig for selskapet, men hvilke konsekvenser dette vil få er helt umulig å spå.

I følge Statsadvokatens kontor i Michigan må DoubleClick svare for seg før 27. februar, slik at partene kan komme til en enighet. Hvis ikke kan det bli rettssak.

Da digi.no snakket med Chris De Witt torsdag kveld norsk tid, ga han uttrykk for at statsadvokaten fremdeles hadde tro på en løsning.

- Vi sendte ut begjæringen i dag, og venter at DoubleClick tar kontakt snart, sier han til digi.no

Det er bruken av såkalte cookies som har fått Michigans påtalemyndigheter til å reagere. I følge deres lovverk er dette ulovlig. I ytterste konsekvens kan dette straffes med bøter på opptil 25.000 dollar for hver gang DoubleClick laster inn en cookie på en av Michigans mange datamaskiner.

Med andre ord: Totalt sett er det her snakk om milliarder av dollar.

Statsadvokaten i New York uttalte onsdag at de vil sette i gang etterforskning, for å undersøke om DoubleClicks metoder har krenket statens forbrukere og nettbrukere

Federal Trade Commission har også offentliggjort at de kommer til å granske selskapets omgang med personlige data. Ifølge CNN har DoubleClicks styreformann og CEO, Kevin O`Connor, lagt seg helt flat for den amerikanske handelskommisjonen. Han sier i en pressemelding at de vil samarbeide fullt ut. Videre sier han at DoubleClick velkommer tiltak som kan gjøre Internett trygt for surferne.

digi.no gjorde gjentatte forsøk på å komme i kontakt med DoubleClick, uten å lykkes. Men fra uoffisielle kilder meldes det om at DoubleClick ikke har mottatt begjæringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.