RESULTATERFINANS

Micron avviser videre samtaler med Hynix

Micron har formelt avvist for videre samtaler med Hynix. Sør-Koreas regjering sier Hynix - med 15.000 arbeidsplasser - må innstille.

3. mai 2002 - 09:30

Les også

Hynix' toppsjef Park Chong-sup gikk av i går. Han fortsetter som styremedlem og som leder for en komite som skal prøve å selge den delen av selskapet som lager andre halvlederenheter enn minnebrikker.

En talsperson for den sørkoreanske regjeringen sa til pressen at kreditorene - vesentlig statsbanker kontrollert av regjeringen - ikke vil sprøyte inn mer kapital, og at konkurs er det sannsynlige utfallet.

Det eneste som kan avverge dette, er at bankene benytter seg av muligheten til å konvertere gjeld til aksjer, og peker ut et nytt styre som kan gjenoppta forhandlingene med Micron. Kreditorene mener det fortsatt kan dukke opp en alternativ kjøper. Den eneste som har vist sin interesse utenom Micron, er Infineon. Det tyske selskapet har nye allianser på Taiwan som det etter all sannsynlighet vil satse videre på.

Hynix er verdens tredje største produsent av minnebrikker, står for tre prosent av Sør-Koreas eksport og har 15.000 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.