BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft anbefaler NT, bruker selv Apache

Etter avsløringene om Mindcrafts Linux-kompetanse i forrige uke, faller selskapets undersøkelse enda mer sammen. Mindcraft anbefaler nemlig Windows NT også for de skikkelig store systemene. Men ikke engang Microsoft tar slike sjanser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. apr. 1999 - 02:00

Dette er nok ikke noen nyhet for mange, men til glede for alle som ikke var er klar over dette, skriver vi om det likevel:

Etter at Microsoft kjøpte Hotmail, forsøkte selskapet å flytte tjenesten over på selskapets Windows NT og Internet Information Server. Windows NT skalerte dessverre ikke godt nok. Det er nærliggende å konkludere med at hvis ikke Microsoft greier å få Windows NT til å skalere, så vil de færreste andre få det til.

Disse opplysningene skyter dermed enda flere hull i Mindcrafts undersøkelse om Windows NTs fortreffelighet i forbindelse med høyt belastede web-systemer.

Ifølge The Register kjøres Microsoft-eide Hotmail i dag på Sun-maskiner med gratisprogramvaren FreeBSD og Apache 1.2.1.

En av de høyest profilerte Internett-tjenestene fra Redmond tar altså ikke hensyn til anbefalingene fra Mindcraft.

Et sted får grensen gå.

Ifølge Netcraft sank andelen nettsteder som er basert webservere fra Microsoft til drøye 23 prosent den siste måneden etter å ha stått stille i fem måneder. Andelen Apache-drevne nettsteder har steget jevnt i snart to år og brukes nå av 55 prosent av nettstedene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.